Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 septembrie 2012

Prin noi insine ! Serios ?

La rece , despre referendumul de demitere a președintelui și actorii sau autorii participanți




   Ca în orice competiție serioasă , avem un număr de participanți , reprezentînd mai multe grupări : aici însă , pentru ușurarea înțelegerii , avem doar două , cu interese și apucături absolut identice , doar cu discursuri diferite .

   Prima grupare , autodeclarată de centru dreapta , “ strîns unită “ in jurul domnului Băsescu , s-a învățat la bine și nu este dispusă să cedeze și altora un strop de bunăstare : nu vă gîndiți la numele politice , la cei ce ne “conving“ la TV , ci la cei din linia a doua , cei care , de fapt , prin puterea economică sînt adevărata forța conducătoare în țara !

   A doua echipă participantă , cu o culoare politică cel puțin ambiguă , este de fapt o alianță . O alianță contra naturii dacă te gindești la ideologiile declarate de componenți , dar încă o alianță ; o alianță ce pare la fel de viabilă ca cea dintre violatorul de la Otopeni și biata-i victimă orientală ; în sfîrșit , ce să mai zicem , o alianță ! Membrii de baza sînt domnii Victor Ponta și Crin Antonescu , de fapt singurii care conteaza la public în ecuația dată , restul fiind doar o modestă umplutură . Dar în spatele celor doi domni , cine se află oare ? Bineînțeles o altă a doua linie , care și ea prin puterea-i economică ar vrea sa fie adevarata forță conducătoare în țară !

   Pînă aici , nimic nou ! Așadar , să pătrundem mai în amănunt în intimitatea deja publică a acestor jucători ! Vom încerca să-i analizăm doar pe baza informațiilor ce circulă în presă , evitînd vulgaritățile și zvonurile evident răuvoitoare , folosind pe cît posibil chiar ceea ce au declarat cei trei crai , scuze domni , în încercarea de a ne ciștiga de partea lor !

   Doamnelor și domnilor , în ordine alfabetică ( nu vrem să supărăm pe nimeni ) , primul în fața dumneavoastră ,
 

Domnul Crin George Laurențiu Antonescu

- născut în 1959 la Tulcea
- părinți despărțiți , crescut de tată de la trei ani
- a absolvit școala primară , gimnazială , liceală , iar cu două hopuri chiar și facultatea de filozofie și istorie din București
- după absolvire este trimis profesor la țara
- în 1989 ocupă postul de muzeograf la un muzeu ( muzeul ? ) din Tulcea
- în 1990 iși descoperă vocația de om politic , este ales în parlament de mai multe ori , ocupă posturi ministeriale , totul culminînd cu poziția de președinte interimar al României .

   Si acum , o scurta traducere a celor de mai sus :
- înainte de 1989 , facultatea de filozofie și istorie din București , nu scotea nici profesori , nici istorici : scotea activiști de partid ! Întrebați absolvenții de atunci (cîte două grupe de cite 25 de studenți pe an) !
- cele două “hopuri“ , adică doi ani de repetenție , au fost motivați ulterior ca fiind : primul un gest de frondă , anticomunist , un strigăt de revoltă , iar al doilea ca o manifestare paterno-maternalistă (sau materno-paternalistă) , adică s-a sacrificat să mai stea in București un an cu soția decît să se ducă la țara unde era cald și bine .
- perioada de cițiva ani de catedră , cea în care s-a pregatit temeinic pentru viață , cea în care a învățat suficient de mult pentru a conduce o țară , cea în care , în sfîrșit , așa și pe dincolo , a însemnat cițiva ani pe la niște școli importante de la țară (una parcă s-a și desființat , din lipsă de elevi) , școli unde a predat copiilor istoria , limba sport și nu mai știm ce alte minuni (trebuia să fii "multilateral dezvoltat") !
- gurile rele spun , că în respectiva perioadă , și-ar fi rotunjit veniturile cu ajutorul unor lucrări în proză , scrise sub pseudonim (din modestie desigur) , plătite cu 300 de lei bucata : regretăm că respectivele opere literare n-au văzut lumina tiparului , dar dacă cu adevarat există , publicul larg cu siguranță s-ar delecta cu ele .

- și în sfîrșit , anul de grație 1989 , marea cotitură : este numit muzeograf la Tulcea . Pentru mai tinerii cititori , facem cu această ocazie o trimitere la istoria recentă a României , dîndu-le o temă pentru acasă :
cine , poreclit fiind Șarpele cu ochelari , a fost numit în 1989 muzeograf la Focșani și ce funcție a ocupat acesta după revoluție ?

   Cu siguranță este o coincidență , numai răuvoitorii ar gîndi altfel !
   Începînd cu 1990 , evoluția domnului Antonescu este fulminantă , meritorie și etc , etc , etc . 
   O ultimă atenționare ne mai permitem : în diverse materiale , domnul Antonescu este prezentat publicului ca fiind istoric ! Domnia sa , ca un fin intelectual ce se află , știe cu siguranță că între profesor de istorie și istoric nu se poate pune semnul = , așa că așteptăm să-și roage colaboratorii să facă îndreptata rectificare !
   Și pentru că tot am adus vorba despre pregătirea finului intelectual Crin Antonescu , încercăm să-i amintim cîteva lucruri pe care , cu siguranță le știe mai bine decît noi : Ion IC Brătianu , cunoscut întregii țări , atît colegilor cît și dușmanilor politici , ca Ionel Brătianu , a avut un traseu asemănător , și anume .....
Absolvent de politehnică , a lucrat sub conducerea lui Anghel Saligny , perfecționîndu-se în poduri , în special de cale feratî (unele mai sînt în funcțiune) ; a contribuit la podul de peste Dunăre ; a intrat în politică abia atunci cînd demonstrase ceva într-un alt domeniu ; cu toate greșelile făcute (au fost și din astea) , deviza "PRIN NOI ÎNȘINE" a fost sfîntă !
Nu s-a aliat niciodată cu stînga , în schimb în popor se spune și astăzi că a făcut România Mare și i se păstrează o amintire frumoasă , chiar dacă a fost ministrul de interne al anului 1907 !

 Rămîne să ne întrebăm și să aflăm de ce ! 
 
  Ω

  Chiar așa , de ce oare ? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu