Faceți căutări pe acest blog

luni, 1 octombrie 2012

Entr'acte - cel mai prost magician !

Critică şi autocritică

 

   Profitînd de începutul unei noi luni , ne-am zis să ne facem puţină autocritică , pentru că aşa cum ştim , aceasta n-a omorît încă pe nimeni , cu toate că pe unii i-a promovat , ceea ce nu este şi cazul nostru !
   Aşadar , răspundem in acest mod amabilei critici primite din partea unei (sperăm că nu ) întîmplătoare cititoare ce ne-a onorat cu plăcuta prezenţă a domniei sale : aşa cum a binevoit a ne arăta , lipsa diacriticelor într-un text românesc poate duce la situaţii bizare sau de-a dreptul hilare . Un singur exemplu este de ajuns , şi acesta ar fi  : „ cu sosele si momele " ... Bine , bine , se întreabă poate unii , cum adică cu sosele , ce , le-au făcut drumuri pentru ai convinge ? Bineinţeles că nu , nu le-a făcut nimeni drumuri , nici pe vremea aia nu erau o prioritate : corect este cu ŞOŞELE şi momele ( momindu-i adică cu promisiuni mincinoase ) ...
   Făcînd noi  această îndreptare , ne dăm seama ca i-am criticat pe alţii în vreme ce bîrna era în ochiul nostru , aşa că promitem a încerca pe viitor sa ne folosim de cuvenitele diacritice : orişice greşeala ve-ţi afla , vă rugăm frumos a ne îndrepta !

   Destul cu autocritica , ştim bine că nu putem fi promovaţi ( nici n-am avea unde ) , aşa ca ne vom ascuţi colţii proaspeţi , de lună nouă , pe un om de spectacol ce habar n-are că este bîrfit aici .
   Pe numele lui Vlad Grigorescu , este victima de astăzi !
   Aşadar , ce ne-a făcut numitul Vlad Grigorescu ? Păi , ce să ne facă ? Ne-a ademenit la un spectacol de ... magie , spectacol pe drept botezat , ca în titlu : " Cel mai prost magician " !
   Ei bine , de la o găselniţă de vînzare pînă la realitate , trebuie sa fie cale lungă ne-am spus noi , însa spectacolul ne-a contrazis ; într-adevăr cel mai prost magician : majoritatea trucurilor ( de fapt toate ) le ştiam în execuţii poate mai bune , relaţia cu sala a fost destul de bună dar parcă nu destul de bună , faptul că unele numere au fost explicate a fost reinventarea unei mai vechi glumiţe a altor magicieni , şi deşi am fi trecut poate şi asta cu vederea , a venit marea dezamăgire ! Ce spunem noi marea dezamagire , crunta dezamăgire : asistenta ! Pai se poate ? Jumătate dintre bărbaţii din sală au aşteptat-o şi cînd colo ....
   Şi cînd colo , ce să vezi ? Vlad Grigorescu ( si ne bucură mult că nu şi-a luat un nume de scenă ) , Vlad Grigorescu cum spuneam , a reuşit imposibilul ! Nu sînt vorbe mari , chiar a reuşit imposibilul ! Cu o dotare minimă , dar într-o permanentă interacţiune cu sala , cu  prezenţă scenică nostimă , multă si bună , cu numere la prima vedere banale , reuşeşte cu o spontaneitate demnă de un fotbalist de naţională , sa ţină sala în mînă , să o ţină atentă , să o ţină conectată , şi chiar dacă unii spectatori au intuit continuarea  unui truc   ( sau au bănuit-o ) , Vlad Grigorescu a reuşit un spectacol antrenant , amuzant , deconectant , la sfîrşitul căruia nu-ţi pare rău după bani !
   Felicitări Vlad Grigorescu : n-am văzut de mult un asemenea spectacol plăcut si cursiv !
   Iar dacă nesiguranţa a fost reală şi nu mimată , nu este nici o supărare !

   Ne-am luat cu vorba şi am uitat să povestim despre asistentă : o puştoaică ( regretăm că ne scapă acum numele ) de ciclu primar , foarte bună pe scenă cu toată prezenţa-i sporadică !
 
   Într-un cuvînt , BRAVO !
   Un spectacol plăcut , căruia-i dorim viaţă lungă !
   Încă o dată , felicitări ! 

 

    Mă întreb sincer : să-i aşteptăm continuarea ?
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu