Faceți căutări pe acest blog

luni, 25 martie 2013

Eternitatea s-a născut la ... Bolintineanu ?

   
URMĂRIȚI VĂ RUGĂM , CU ATENȚIE , LEGĂTURA URMĂTOARE :


   Pe lîngă eternitatea născută la sat , tot de acolo ne mai vine una ( o eternitate ) sau unul ( un etern ) , ori cum doriți dumneavoastră să categorisiți personajul !  
   Respectivul personaj , după nume masculin , ar fi totuși feminin !
   După diplomă profesor , după apucături cerșetor - ordonator !
   După funcția ocupată , director de liceu , după comportament un zbir abject !
   După pretenții , educator și formator de caractere , după posibilitățile-i intelectuale oo biată manelistă !
   După pretenții chimist , după realizări o fiară hapsînă , hulpavă , veșnic flămîndă și nesătulă !
   Și nu în ultimul rînd ... o șantajistă !
   Ce să mai spunem , ca să rezumăm prezentarea domniei sale , vă spunem doar că este în relații absolut excepționale cu inspectoratul școlar , că este cameleon politic și că dumnezeul căruia i se închină se numește ban , sau șpagă , sau ciubuc , sau mită : și pentru că toate trebuiau să poarte un nume , li s-a spus vărzaru costicA sau , așa cum în mod repetat și ostentativ te îndeamnă la intimități , pe numele de coafor doamna ica  !
   Singurul merit al ... doamnei , este acela de a nu opri pentru domnia sa totul : cu viclenia copilului sărac care a descoperit locul unde aruncă o cofetărie rebuturile , a intuit că și alții ar mai lăsa deoparte cinstea și s-ar înfrupta din prăjituri gratuite , chiar dacă fac rău și îngrașă !
   Utilizînd aceeași veche rețetă care spune că o mînă spală pe alta și pe amîndouă săpunul căpătat ciubuc , eternul director de la Bolintineanu își execută prerogativele de stăpîn absolut aplicînd propriul set de valori , taxe și impozite colegilor dar , mai ales , elevilor !
   Nu scapă nimeni de dat ... darul : liceul este ca o nuntă , iar copiii învață de mici cum se trăiește (doar ăsta-i și rostul școlii , nu-i așa ?) !
   Am spus mai sus că este oo biată manelistă : nu a fost o greșeală , dînsa este OO manelistă ! De ce OO și nu O ? OO vine de la favoritul doamnei (cînd este gratis și mult) : alcOOl ! Nu crede cineva ? Căutați pe internet și va fi suficient !
   Că participă la petrecerile organizate de elevi , nu mai este o surpriză de mult !
   Că (prin compensație) nu participă la cursurile pe care le predă , iar nu mai este o surpriză !
   Că încearcă să umilească și să zdrobească pe oricine nu-i cade la picioare cu ciubucu-n gheare , din nou nu mai este o surpriză !
   Că impune unde vor fi organizate diverse petreceri (se spune că ar avea cotă parte , dar nu credem ! Sau ... ?) nu mai surprinde pe nimeni !
   Că a obligat pe unii elevi să facă petreceri în străinătate , iar este normal !
   Că așa cum procedează Șefa cea mare au început să facă și alte cadre didactice ale liceului Dimitrie Bolintineanu , mai este o surpriză ?
   Că la orice zaiafet al copiilor , se vine cu soția/soțul , prietena/prietenul , cu contabilul liceului (?!?!?) , cu secretara , cu cine vrei și cu cine nu vrei , totul pe banii părinților , în mod sigur nu mai este o surpriză pentru nimeni !


   O SINGURĂ SURPRIZĂ MAI AVEM : CUM DE MAI ESTE PE FUNCȚIE ȘI CHIAR ÎN ÎNVĂȚĂMÎNT 


   Rugăm superiorii îngrozitoarei eterne să nu se ia după ce simt copiii și , mai ales colegii despre androgina ființă supremă și eternă ce se crede educator și model și să  o supună unui simplu test : să o pună să dea bacalaureatul la ... chimie !
   Dacă îl ia , să fie bună pe post !

  Ω

   Dar dacă nu-l ia , atunci ea și cei care au ținut-o și încă o mai țin în brațe , nu ar trebui să plătească pentru generațiile chinuite de jandarm ?



   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu