Faceți căutări pe acest blog

vineri, 2 februarie 2018

Furtul căciulii de la punctul 3 sau UNIREA FACE PUTEREA!

   Am lăsat în mod intenționat apele să se așeze: răspunsul în acel moment nici nu ar fi fost băgat în seamă și cu atât mai puțin înțeles!    
   Așadar, să definim contextul ...
   Demisia lui tudose a dus la numirea altui prim ministru și formarea unui nou (?) cabinet: în acest moment, mai mulți ziariști simpatizanți ai opoziției l-au acuzat pe președintele Iohannis că nu a refuzat numirea numitei dăncilă! Apoi, aceeași, au țipat ca din gură de șarpe că același președinte nu a rupt gâtul pesede-ului care își arată (zic ei!) slăbiciunile! Opoziția pe de altă parte, a dat nițel din gură (nu prea mult) și cu asta s-a cam terminat trecerea la un nou cabinet! Acesta este momentul pe care aș vrea să-l analizăm!
1 - Președintele Iohannis nu avea nici un motiv real să refuze investitura primului ministru dăncilă: că este din Roșiorii de Vede nu este un motiv, că a sponsorizat pesede-ul cu peste 100.000 de lei iar nu se pune, că în propria-i pagină pe Wikipedia abundă greșelile de limbă (deputată, parlamentară, eurodeputata, etc, etc) iar nu contează (că doar nu este profesor de limba română, nu?), așadar, numai faptul că avem o conducere național teleormăneană nu figurează printre motivele de respingere a unui prim ministru!
2 - Dacă pesede-ul a acceptat guvernul Cioloș, a făcut-o pentru că până la alegeri mai era doar un an și nu dorea să provoace  anticipate, nefiind încă gata cu promisiunile care i-au adus la putere: acum, mai sunt trei ani până la următoarele parlamentare, așa că nu au de gând să renunțe la recuperarea investițiilor care le-au adus puterea!
3 - Opoziția este nulă! Acest punct trei este dureros: opoziția pare a nu exista! Cele trei formațiuni politice aflate clar în opoziție (PNL, USR, PMP) nu au reușit nici măcar să stea de vorbă, nu au reușit nici măcar să se adune și să găsească un limbaj comun cu care să răspundă pseudo stângii de la putere! 
Napoleon Bonaparte, deși a comandat de regulă armate mai puțin numeroase, a câștigat majoritatea luptelor pe care le-a purtat: de fiecare dată își lua adversarii bucată cu bucată, îi lua pe rând, îi înghițea pe felii! A pierdut însă bătălia de la Leipzig, atunci când alianța continentală a funcționat ca un bloc comun, opunând armatei franceze nu fracțiuni de armată ci un corp compact de 300.000 de oameni: și a fost începutul sfârșitului! 
   La fel se întâmplă și cu opoziția românească: fiecare se crede mai deștept, mai cu moț, mai îndreptățit să fie contra pesede-ului, făcând în realitate chiar jocul acestuia, care-i înghite bucată cu bucată, înfrângându-i pe rând! Dacă opoziția ar face corp comun ar avea un cuvânt de spus, dar așa, își fură singură căciula - și pe a noastră în același timp!

   Mă întreb deci de ce au sărit ziariști cu nume grele (CTP, Moise Guran, etc) la gâtul președintelui Iohannis și nu la cel al opoziției, când în realitate cele trei partide mai sus enunțate poartă întreaga vină a eșecului românesc!
   Poate nu este limpede ca lumina zilei că stânga s-a coagulat cu disciplina peceristă iar dreapta încă își caută drumul ...

   Ω

   Într-un tweet, domnul Orban Ludovic spune că pesede-ul a pierdut din viteză și că așa și pe dincolo! Țin să-i atrag atenția că acum, cu așa zisa pierdere de viteză, pesede-ul îi bate cu o singură mână pe oricare dintre cei trei și că numai unirea îi poate ajuta și pe ei și pe noi!
   În caz contrar, poate continua dumnealui cu romanțele pe care le cântă așa de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu