Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 9 mai 2018

Mă uit ... mă uit și mă întreb ...

   Am lăsat televizorul pe Digi 24, așa că atunci când l-am pornit am nimerit în plin o emisiune de știri. Pe lângă știrile comune și așteptate (CSM se opune modificărilor pe care vrea să le aducă pesede și acoliții la CP, iarăși un șofer a bătut un pieton sau un pieton un șofer, etc, etc) am aflat și că după ultima rundă la curtea supremă DNA cere pentru tăriceanu trei ani cu executare și că iordache în fruntea funestei lui comisii dă bătaie să săvârșească mai degrabă noua formă a legilor pesediste ce urmează a ne conduce de mână spre luminița de la capătul tunelului. Apoi, moderatorul Digi a avut doi invitați: o „doamnă” craioveanu din Craiova și un personaj liberal - numele acestuia chiar nu contează din păcate.
   De ce vă plictisesc cu povestea asta banală?
   Pentru că madam craioveanu a început să recite din memorie argumentele partidului (care se dovedește a fi în toate) privitor la modificarea tuturor legilor justiției! Am ascultat-o, m-am crucit, m-am închinat și am început să văd ce pregătire juridică are „doamna”:
absolventă a Universităţii din Craiova – Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, în 1997, cu Masterat, şi apoi din 2001 cu Definitivat în învăţământ, grad didactic şi tot felul de studii de formare şi management educaţional, parcurge o notabilă carieră didactică (Colegiul Naţional „Ştefan Velovan”, Grupul Şcolar „Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic „Traian Demetrescu”, Liceul Tehnologic pentru Transporturi Căi Ferate Craiova), pentru ca în perioada august 2015 – decembrie 2016 să deţină funcţia de inspector şcolar general, după ce anterior fusese, o vreme, inspector şcolar general adjunct la ISJ Dolj.
   Vedem așadar că „doamna” are studii de studii, numai pe la instituții prestigioase în învățământul mondial, drept care a și ocupat funcții importante (numiri politice adică!) la alte super instituții de învățământ, unele care pe vremea mea se chemau licee industriale și pregăteau de cele mai multe ori meseriași cu bacalaureat!
   Pân`aci, m-am lămurit cum stă treaba: dar studiile juridice care să-i permită să înțeleagă o lege, să o modifice, să priceapă ce generează și mutarea unei simple virgule din textul unei legi, unde sunt? Bag de seamă că a studiat la aceeași Sorbonă ca și colegul de Oltenie, iordache!

   Ω

   De ce am reușit să ne întoarcem la Scorniceşti (azi îi zice Videle!), cum de săracii acestei țări aleg cu ochii închiși un model de imoralitate care aduce niște mici „de la firma fiului său” când ei crapă de foame în casă?
   Ce s-a întâmplat Doamne cu noi?
   De ce ne-ai luat mințile?
   De ce ne pedepsești cu asemenea conducători?
   Ce păcate avem?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu