Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 mai 2018

Pâinea noastră, cea de toate zilele

   Franzela de 2 lei, franzela de 2,20, intermediara de 3,20, pâinea albă de 3 lei, cea cu cartofi de 3,60 ... apoi specialitățile ... împletita, japonezele, batoanele de un leu de mâncam un baton cu un pahar de smântână și nu-mi mai trebuia nimic toată ziua, cornurile Sinaia crocante care ți se topeau în gură, bagheta București aia de trei lei, care văd astăzi că bătea bagheta franțuzească, dubla de 4,40 sau aia mare de 6,60, de le făceau centrele numite „Cuptorul de aur” din care caldă cum era mâncai jumătate până ajungeai acasă (dacă stăteai 
aproape!) ... unde or fi toate?
   Astăzi găsesc ciabatta și focaccia și altele asemenea lor: bune, nimic de zis, dar pâinea noastră cea bună și gustoasă, unde o fi?
   De ce nu se mai produce?
   De ce ne-a învățat d`ALDE iliescu să adoptăm sisteme străine nouă și nu ne-a lăsat să continuăm ce făcusem bine și doar să reparăm greșelile?

   Ω

   fsn, fdsn, pdsr și apoi psd, conduse pe rând de iliescu, gherman, năstase, geoană, ponta și ultimul pe listă cu voia dumneavoastră dragnea au avut grijă să ne ia de la gură PÂINEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE: și au înghițit-o ei și a lor pe toată!
SĂ NU LE STEA ÎN GÂT ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu